BREIEN·sjaals en stola's

Hale-Bopp MKAL 2017: finished!

Een tijdje geleden vertelde ik je over mijn deelname aan de Hale-Bopp MKAL 2017 (klik hier).  Ik kan je nu met trots zeggen dat de sjaal binnen de voorziene deadline klaar is! Het resultaat is verrassend mooi, al zeg ik het zelf.

20170315_114241

Het geheel is een afwisseling geworden van drie patronen: ribbelsteek (blauw), slipped stitch steken (geel) en ajour (grijs).

Een assymetrische sjaal, dat heb ik nog niet zo vaak gebreid. Ik merkte al direct bij de eerste clue dat de meerderingen zich aan één kant concentreerden. Bij de derde sleutel bleek dan dat we een aantal steken links moesten laten liggen, en maar met een beperkt gedeelte van de sjaal verder mochten breien. Wat verrassend! Daardoor onstond het lange, versmallende gedeelte wat wel een speciaal effect geeft als je hem om je schouders slaat.

20170314_111839

Finaal moest er opnieuw een ajourpatroon gebreid worden over het geheel van de sjaal. De picot afkanting geeft nog een extra touch aan deze moderne omslagdoek.

20170315_115016

De sjaal heeft een spanwijdte van maar liefst 249 cm! Hij is wel heel luchtig, want er is slechts 175 gram garen in opgegaan.

Dit breiwerk heeft mij zin gegeven om eens een ganse omslagdoek in ajour te breien. Maar eerst alle andere projecten…. :-).

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Hale-Bopp MKAL 2017: finished!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s