NAAIEN

Wout hoodie

De Wout hoodie uit het naaitijdschrift La Maison Victor van jan./febr. 2017 was op het lijf van mijn oudste zoon geschreven. Casual, en toch net dat tikkeltje meer door de mooie afwerking van de zakken en schouders.

Ik kocht jeansblauw gemêleerde sweaterstof bij Ateljee P in Geel, en voering voor de kap bij Stoff.be, en ging aan de slag op 16 januari ll. Omdat ik nog niet zoveel naaiervaring heb, beperkte het naaien aan deze hoodie zich tot de wekelijkse les bij Tiny (Naailessen by.Tiny op Facebook). Een klein, dringend project ertussen, en dan wat vakantie, – en natuurlijk af en toe wat terug losmaken en opnieuw naaien… – maakte dat ik pas sinds vorige dinsdag deze hoodie volledig klaar heb. Maar ik ben er heel tevreden over, en mijn zoon des te meer.

Was dit makkelijk? Ja en nee. Het tijdschrift gaf een moeilijkheidsgraad van 2 huisjes (1 = makkelijk, 4 is moeilijk) aan, en dat is wel correct. Een rits leren inzetten is namelijk niet zo evident. Ik heb de kap gevoerd met een tricot stofje. Ookal stond dit niet in de beschrijving, toch vond ik dit nodig om de vest helemaal af te maken. Het zou immers spijtig zijn als je zo’n mooi met donkerblauw lint afgewerkte zakken en schoudernaden hebt, als je dan de kap ongevoerd zou laten.

Ik ben er zeker van dat deze vest heel vaak gedragen gaat worden!

20170322_130439

20170322_13072620170322_131959

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s