BREIEN

Lang Yarns Dipinto

Als ik met vakantie ben, ga ik, wellicht zoals vele fanatieke handwerksters, steeds op zoek naar een plaatselijke wolwinkel. Wat is er mooier als souvenir dan een bijzondere wol van je vakantieplaats, waarmee je dan, hetzij reeds op vakantie, hetzij thuis, aan de slag kan gaan om je herinnering blijvend te maken?

Vorige week vertoefde ik enkele dagen in Recklinghausen (Duitsland), en ik wist van een eerder bezoekje, dat er een fijn handwerkwinkeltje was. Helaas had dit ondertussen moeten wijken voor de bouw van een gigantisch groot winkelcomplex…. zonder wolwinkeltje… Google-man kon mij ook geen hoop meer geven…

Geheel toevallig in de Steinstrasse aangekomen, kon ik mijn hartje ophalen. Yes! Toch nog een wolwinkeltje!

20170823_130743.jpg

De creatief versierde fiets aan de ingang beloofde veel goeds.

20170817_144605.jpg

Ik werd meteen vriendelijk onthaald door een lieve, ietswat oudere dame, en kreeg vrijwel snel de vraag of de prijzen van de wol in België vergelijkbaar zijn met deze van Duitsland. Nu, even rondgekeken in de winkel, en ja, de meeste merken die er verkocht werden, vind je in ons landje ook, en hebben dus veelal een vaste prijs.

Maar hetgeen mij het meeste verwonderde, was dat er een ganse toren met gebreide sokken in de winkel stond, weliswaar machinaal gebreid. De prijs per paar: 9,95 €! Ongeloofelijk vind ik dat! Ik heb niet kunnen nagaan welke kwaliteit van sokkenwol men hiervoor gebruikt heeft, maar dan nog is het een zeer lage prijs! Het nadeel is natuurlijk dat ze allemaal hetzelfde gebreid zijn: hetzij tricot, hetzij boordsteek. Geen fantasietjes. Maar zelfs dan… Ik vraag me af of deze wel in West-Europa gebreid zijn, als je begrijpt wat ik bedoel.

Terug naar mijn souvenirtje. Het zijn 4 bolletjes Lang Yarns Dipinto geworden.

20170820_100538.jpg

Dit kleurverloopgaren had ik begin augustus elders tijdens een workshop tunisch haken gezien, toen enkele van mijn cursisten deze wol kochten om er een sjaal mee te haken. Ik was er meteen verliefd op, maar hield mezelf tegen. ‘Nee, je hebt al wol genoeg, wat ga je er toch mee doen? ‘ en veel meer van dat.

Nu op vakantie liet ik me toch verleiden om dit garen te kopen en uit te proberen. Dipinto is een geheel nieuw garen van Lang Yarns, uitgebracht in juli 2017. Het kleurverloop is prachtig! En er zit voor elk wat wils in de kleurencollectie.

Afbeeldingsresultaat voor dipinto lang yarns

Wat ik wel verbazend vind is dat het garen uit 50% wol en 50% acryl bestaat. Dit zou je helemaal niet verwachten! Er zit ook een mooie glans op het garen, wat het toch wel wat luxueus maakt, vind ik. Op elke bol zit 360 meter en de naalddikte is 3 -3,5 mm.

Mijn ‘vakantieproject’ staat ondertussen al op de naalden, maar wat het gaat worden, ga ik nog als verrassing houden. Hier alvast een sneak preview 🙂

20170821_134215.jpg

 

Ga jij op vakantie ook altijd op zoek naar een plaatselijke wolwinkel?

Advertenties

3 gedachten over “Lang Yarns Dipinto

 1. Prachtig garen, had erover gelezen al hier en daar maar durfde het niet op te zoeken, je weet waarom en deed het tot nu toe ook braafjes niet (flink hé). Maar op vakantie een wolwinkel vinden en wol meebrengen vind ik de max en doe ik ook vaak. Dit wordt een sjaal denk ik maar welke?????

  Like

 2. Dat ziet er echt mooi garen uit!
  Ik ga de laatste jaren op vakantie ook steeds opzoek naar een wolwinkel maar ik probeer dan wel wol te kopen die je in België niet kan kopen of toch niet zo vaak vindt.
  Wat de prijs van de sokken betreft: veel mensen (die niets van handwerk kennen) willen maar € 9,95 betalen. Als je alleen de prijs van de wol rekent raak je er wel uit natuurlijk maar om het daarvoor te doen?

  Like

 3. Prachtige wol. Ik kijk altijd wel even maar koop nooit in het vakantieland. Machinaal gebreide sokken zijn natuurlijk in een wip gebreid. De tijd wwel eens opgenomen dat was een kwartiertje per sok alleen voor het breien, de prijs hangt dan inderdaad van de prijs van het gaten af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s