BREIEN·kraamkadootjes·sokken

De poezensokken – het vervolg

Weet je nog dat ik een paar weken geleden mijn goede vriendin T. poezensokken kado deed voor haar verjaardag? (lees hier)Deze super mooie sokken deden blijkbaar menig hartje smelten.

Op de handwerkbeurs in Gent ontmoette ik M., die meteen bekende dat ze verliefd was op mijn poezensokken. Daarna volgde de vraag of ik ze nog eens wilde breien voor haar. Ik twijfelde geen seconde: tuurlijk! Er werd nog gewikt en gewogen, en achteraf nog wat gecorrespondeerd over materiaal en prijs enz. En ja, ik kon aan de slag voor M.

Toeval of niet, maar toen ik thuis kwam van Gent zag ik dat ook E. interesse had om poezensokken te laten breien. Jongeren zouden zeggen: WTF! Ik hield het bij : Oh my God!

Nu, gelukkig was er bij geen van beide dames haast bij, dus kon ik op mijn gemakje breien.

Paar 1 voor E. is ondertussen afgeleverd, en ik kreeg volgende reactie:

“Wat ben ik blij met mijn mooie poezensokken gebreid door Atelier Rosan. Was nog eens op een leuke manier verpakt ook. Dank u An.”

en de volgende dag:

” Vandaag mijn poezensokken aangehad. Lekker warm!”

Oh ja, het resultaat:

25105485_768798756638878_1458694321_n

Ook een dankjewel aan Wolrus voor de leuke kaartjes die ik mee in het pakje mocht stoppen!

Met de restjes van de wol maakte ik leuke babysokjes. Het is een aangekocht patroon. De site (http://joridweb.com/butikk/butikk.html) leerde ik kennen via Doete R. Zij heeft mij destijds ook wegwijs gemaakt bij de aankoop van het boek Villit Vanttuut & vallattomat villasukat voor het poezenpatroontje.

20171205_130750

Deze sokjes worden in één stuk door gebreid van boord naar teen, met een ‘afterthought heel’, of in het nederlands: de hiel wordt achteraf gebreid. Tijdens het breien plaats je daarom een tijdelijke (best katoenen) draad op de plaats van de hiel, zodat die later makkelijk uit te halen is, en je steken vlot opneembaar zijn.

Poepsimpel eigenlijk, maar het is wel wat gepriegel omdat het zo’n klein voetje is.

Voor deze babysokken heb ik nog geen bestemmeling. Ik wou het gewoon eens uitproberen.

Ondertussen ben ik bezig met de poezensokken voor M. Zij koos een ander kleurtje dan E. en dat is ook altijd leuk voor de breister :-). Andere kleuren kunnen vaak een heel ander effect geven.

20171210_115935.jpg

En om het verhaal compleet te maken:  twee dagen geleden vroeg een derde persoon of ik nog een nieuwjaarskadootje kon regelen onder de vorm van… poezensokken!

Ik weet dus voorlopig goed wat gedaan, al is het niet mijn bedoeling om mezelf onder druk te zetten. Het moet plezierig en ontspannend blijven, nietwaar?

Groetjes,

An

 

5 gedachten over “De poezensokken – het vervolg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s