BREIEN·fair isle

Een hondentruitje voor Richie

Nu onze lieve Cavalier King Charles 7 maanden is, maken we al wat langere uitstapjes. Aan een wandelingetje van een dik half uur beleeft hij enorm veel plezier. Zeker als het in de natuur is. Het Prinsenpark in Retie en de Gemeentelijke Visvijver in Geel zijn dan ook vaak bezochte plaatsen.

Sinds begin september gaat hij regelmatig in het weekend mee supporteren voor grote broer A., die dan een voetbalwedstrijd heeft. Aanvankelijk keken we maar een halve wedstrijd mee, dat was al lang genoeg voor onze puppie. Ondertussen kan hij zich al een volledige match langs de zijkant amuseren. Naast voetbal kijken geniet hij met volle teugen van alle aandacht die hij van de jonge spelertjes/supportertjes krijgt. Nee, vervelen doet ie zich zeker niet tijdens die 2 x 45 minuten!

Maar een goeie maand geleden gebeurde het al, dat ie toch wel een beetje kou kreeg. Nochtans waren de temperaturen toen nog aangenaam – voor ons – maar de wind begon spelbreker te zijn.

Ik heb er nooit echt in geloofd om je hond een jasje of een truitje aan te doen – leek mij eerder een manier om aandacht te trekken – maar nu ik Richie soms kou zie hebben, denk ik er wel anders over. Als boerendochter weet ik dat koeien met kouder weer op stal blijven, dat paarden een dekentje over hun rug krijgen als ze buiten gaan, dat kippen wat meer hooi nodig hebben om warm te blijven. Waarom zou een hondje, die voornamelijk binnen leeft in de winterperiode, dan niet beschut mogen worden tegen de koude? Zeker als ie een tijdje stil zit aan de rand van een voetbalplein?

Dat heeft me over de drempel getrokken om toch maar een hondentruitje te breien.

Op http://www.garnstudio.com vond ik een mooi patroontje, genaamd Narvik Woof (je vindt het hier). Een truitje met een typisch Scandinavisch inbreipatroon, dat is het geworden.

20181031_112304.jpg

1 bolletje Drops Merino Extra Fine van elke kleur (grijs, pistache en ecru) was voldoende om onze puppie te beschermen tegen de kou. Hier en daar heb ik het patroon wel wat aangepast, vooral bepaalde stukken langer gemaakt. De pistachekleur geeft helaas te weinig contrast in het noorse patroon, maar ik vond die kleur wel beter bij Richie passen dan het klassieke rood. Daarom breide ik alle boordjes dan maar in pistache.

20181031_112243

Dit tussendoorprojectje was echt plezant om te breien, zeker omdat Richie vaak naast mij of half op mijn schoot kwam liggen als ik bezig was. En als ik hem vroeg :’Passen?’, dan ging zijn kopje omhoog en ja, hoor, hij liet dat allemaal gebeuren! Zo schattig, je zou toch voor minder een hondentruitje breien, niet?

Er gaat zeker nog een tweede truitje komen deze winter. Nu ik weet hoe het patroon er uit ziet, kan ik het beginnen verfijnen tot een perfect passend truitje. Laat de dikke-truiendag maar komen!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s