BREIEN·sokken

Cherry Blossom sokken voor Ria

Ik kan ze eindelijk laten zien, de Cherry Blossom sokken voor Ria.

Ria is een bewoner van een medisch centrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking, op een goeie kilometer van mijn deur. Sinds september vorig jaar kom ik er bijna wekelijks om een voormiddagje creatief bezig te zijn met enkele bewoners. Dat kan handwerken zijn, maar ook diamondpainting, kleuren voor volwassenen, themaknutselen, … of gewoon een babbeltje slaan. Een handvol vrijwillige dames leidt alles in goede banen.

Corona heeft helaas al verschillende malen roet in het eten gegooid, waardoor er wat tussenpauzes waren, maar de laatste maanden is woensdag voormiddag weer een vaste activiteit. En de bewoners kijken altijd erg uit naar ons bezoekje. Ieder doet haar eigen ding, op haar manier, op haar tempo, volgens haar kunnen.

Ik neem altijd een klein breiwerkje mee, meestal kousen. Ria is altijd heel enthousiast, gedreven en erg geïnteresseerd. En zo kwam het dat Ria eens liet vallen dat ze ook wel eens gebreide kousen wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Ria verjaarde vorige week (62) , en dat leek mij het ideale moment om voor haar zomerkousen te maken. Het zijn de Cherry Blossom kousen geworden van Vicky Morez (D19EcoFriendlyLife op Etsy). Van deze Oekrainse ontwerpster kocht ik in het voorjaar een bundel van drie sokkenpatronen: Cherry Blossom, Spring Socks en 60 g.

De link naar haar Etsy shop: https://www.etsy.com/shop/D19EcoFriendlyLife?ref=simple-shop-header-name&listing_id=776540046&section_id=27829902

Cherry Blossom lijkt vanop afstand op het klassieke koffieboontje, maar dat is het dus niet. Gezien het een kooppatroon is, kan ik helaas ook niet verder ingaan op de breiwijze.

Het garen is van Lana Grossa Meilenweit Cotton Bamboo en is een mix van katoen, viscose, wol, polyamide en een tikkeltje polyester. Echt een zomers sokkengaren.

Ik hoop dat Ria er veel plezier aan heeft. Morgen zie ik haar weer. Dan gaat ze me er vast over vertellen!

3 gedachten over “Cherry Blossom sokken voor Ria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s